Fietsfestival

Stadspark Groningen

FIETSFESTIVAL


Kom op zaterdag 5 augustus naar de Drafbaan in het Stadspark en laat je verrassen door het veelzijdige programma van het Fietsfestival!

STREETWISE FIETSPARCOURS

Op het Streetwise Fietsparcours kunnen kinderen uit groep 1 t/m 8 kennismaken met de verkeerslessen van ANWB Streetwise. Want kinderen zijn de weggebruikers van de toekomst, en ook als het gaat om verkeersveiligheid geldt: jong geleerd is oud gedaan. Met ANWB Streetwise ervaren kinderen op een speelse manier alle onderdelen van verkeersveiligheid. Meer weten over de verkeerslessen van Streetwise? Klik hier!

ANWB VERKEERSPLEIN

Ook op het ANWB Verkeersplein kun je rondjes fietsen en leren over verkeersborden, regels en rekening houden met elkaar. Hoe meer praktische fietservaring kinderen opdoen, hoe eerder ze zich bewust zijn van de gevaren in het verkeer en hoe sneller ze zelfstandig naar school kunnen fietsen. Met een ANWB Verkeersplein kunnen kinderen ook onder schooltijd de nodige fietskilometers maken! Een Verkeersplein voor jouw school? Klik hier!

BRENG JE OUDE KINDERFIETS

Staat jouw oude kinderfiets stil in de schuur? Zorg ervoor dat alle kinderen kunnen fietsen en lever ‘m in tijdens het Fietsfestival. Zo help je via het ANWB Kinderfietsenplan kinderen die noodgedwongen stilstaan. Omdat een fiets voor hun ouders simpelweg te duur is. Meer weten? Klik hier!

FIETSWEGENWACHTSERVICE FIETSCHECK

Laat je fiets checken door de Wegenwacht Fiets van de ANWB! Fietsen is heerlijk – tot je pech krijgt. Met Wegenwacht Fiets krijg je overal in Nederland – dus óók thuis – hulp bij een kapotte fiets. Bijvoorbeeld met een lekke band, een gebroken ketting of bij accuproblemen van je elektrische fiets. Kunnen we je fiets niet direct repareren? Dan zorgen we ervoor dat je toch op je bestemming komt! Kom langs tijdens het Fietsfestival voor een snelle check van jouw stalen ros! Meer weten? Klik hier!

BAUKE MOLLEMATOCHT

Zin om zelf flink wat kilometers door onze prachtige provincie te maken? Stap op je racefiets voor een memorabele toertocht op de racefiets dwars door Groningen van 90 km of 150 km. Dit jaar is de 10e editie en Bauke is zelf ook van de partij! Meer informatie of je inschrijven? Klik hier!

BAUKE MOLLEMA JEUGDRONDES

De fietsende jeugd heeft de toekomst! De hele dag kunnen jonge wielrenners van 8 tot en met 14 jaar met een licentie meedoen met de Jeugdrondes op de Drafbaan. Kom deze talenten aanmoedigen of meld jouw zoon of dochter aan via deze link! De Jeugdrondes vinden plaats op de Drafbaan tussen 09:30 en 14:30 in verschillende categorieën.

RESPONSIBLE YOUNG DRIVING BIKE SIMULATOR

Kijk jij stiekem ook wel eens op je telefoon tijdens het fietsen? Stap op de 3D-afleiding Bike Simulator en test of jij kunt omgaan met afleidingen op de fiets. Op deze fietssimulator rijd je virtueel door een stadscentrum terwijl je wordt afgeleid door muziek en binnenkomende berichtjes. Houd jij de focus op het fietsen en het hoofd koel? Kom het testen!

KINDERFIETSROUTE

Zin om samen met je gezin te fietsen? Speciaal voor families met kinderen tot en met 12 jaar hebben we een mooie route samengesteld van 11,5 km met start en finish in het Stadspark. Onderweg maak je samen uitdagende opdrachten waarmee je uiteindelijk de code kraakt van het cijferslot! Code gekraakt? Dan krijg je als beloning een leuk aandenken! Meer weten? Kijk hier!

PUMPTRACK BAAN

Kom lekker stunten op de Pumptrackbaan! Natuurlijk mag dat met je eigen fiets, maar er staan ook fietsen voor je klaar. Onder begeleiding leer jij toffe trucs op een fietsbaan met hobbels. Alle ins en outs weten over pumptracks? Klik hier!

FIETSTOCHT FIETSSTAD GRONINGEN

Ontdek op de fiets waarom er niets boven Groningen gaat! Al vijftien jaar organiseert Fietsstad Groningen begeleide fietstochten in en om de Stad Groningen. Ook op het Fietsfestival kun je onder leiding van een gids een prachtige route door de stad fietsen. We vertrekken om 10:30 uur! Let op: aan deze activiteit zijn kosten verbonden en aanmelden is verplicht. Kijk op fietsstadgroningen.nl voor meer informatie en aanmelden.

POEZIE KNOOPPUNTEN

Download de app VERS en luister bij verschillende knooppunten prachtige gedichten. Er zijn in totaal wel 400 fietsknooppunten in de Provincie waar je gedichten kan beluisteren, waarvan er twee in het Stadspark Groningen te vinden zijn. Stel zelf een leuke fietsroute samen of ga even luisteren bij de twee knooppunten in het Stadspark! Meer info vind je hier!