Blog

Bauke Mollema Tocht 2023, een geslaagde dag!

Zaterdag 5 ausgustus vond voor de tiende keer De Bauke Mollema Tocht plaats en we kunnen met zijn allen terugkijken op een geslaagde dag! Bijna 750 deelnemers gingen vanaf evenemententerrein Drafbaan Stadspark in Groningen op pad voor een tocht van 90km of 150km. Onderweg waren er twee verzorgingsposten voor de deelnemers, eentje in Bauke’s voormalige woonplaats Zuidhorn en eentje in Hornhuizen, één van de meest noordelijke dorpen van Groningen. Er werd gefietst over de trainingswegen van Bauke en de deelnemers hebben Groningen van haar mooiste kant kunnen zien. De route ging door weilanden en (wierde-)dorpen, langs diverse diepen en maren, over relatief rustige wegen en voor de langste afstand ook om het Lauwersmeer en langs de karakteristieke sluizen. En ondanks wat mindere voorspellingen in het begin van de week was het heerlijk fietsweer. Met flink wat zon én inderdaad ook een toenemende windkracht, maar dat hoort erbij in Groningen!

De tiende editie van De Bauke Mollema Tocht kende flink wat veranderingen ten opzichte van de overige editie, we kozen we ervoor om Drafbaan Stadspark als start- en finishlocatie in te richten. En dit bood ons als organisatoren (Courage Events en NWV Groningen) de mogelijkheid om meerdere activiteiten tegelijkertijd te organiseren en meer mensen een leuk evenement te bieden. Zo organiseerden we de eerste editie van de Bauke Mollema jeugdwedstrijd en ook vond er in samenwerking met de Fietscommunity Groningen een Fietsfestival plaats. Bijna 100 deelnemers werden in verschillende categorieën door Bauke zelf naar de startlijn begeleid en voor zijn zoon was deze eerste Bauke Mollema jeugdwedstrijd een mooie kans om zelf eens te proeven aan het wedstrijd wielrennen en de grote lach op zijn gezicht verraadde dat dit debuut goed bevallen was.

We willen alle deelnemers, vrijwilligers en samenwerkende partijen hartelijk bedanken voor hun inzet en aanwezigheid. Samen hebben we er een hele mooie dag van gemaakt, die smaakt naar meer!

Voor de elfde editie van de Bauke Mollema Tocht hebben we dan ook nu al ideeën om er opnieuw een tof evenement van te maken waarin fietsen in de breedste zin van het woord centraal staat. Zijn jullie er dan ook weer bij?